fbpx

Je hormonen in balans

Wat is het hormoonstelsel nu eigenlijk?

 

Het hormoonstelsel is een stelsel van hormoonklieren (endocriene klieren) die zorgen voor transport van de juiste
hoeveelhedenhormonen naar de juiste plek in het lichaam. Het lichaam van de mens bestaat uit allerlei cellen en organen. Om goed te functioneren moeten deze cellen goed met elkaar communiceren.
Deze communicatie vindt op allerlei manieren plaats, waaronder via het hormoonstelsel en
 zenuwstelsel.

Communicatie in het lichaam gaat via het zenuwstelsel van de mens dat supersnel signalen doorgeeft via neurotransmitters zoals dopamine en serotonine, wat overigens ook hormonen zijn. De hormoonklieren produceren deze hormonen.

Het zenuwstelsel doet als het ware 24 uur per dag metingen in onze “binnenwereld” en “buitenwereld” en stuurt al onze hormonen aan als dat nodig is. In veel gevallen gaat dit buiten ons bewustzijn om.

Bij verstoring van de homeostase (onze onbewuste systemen) komt het hormonale stelsel in actie. Zo moet de lichaamstemperatuur bijvoorbeeld binnen bepaalde waarden blijven en de vochtbalans in ons lichaam goed zijn. Uiteindelijk is het grote doel van het hormoonstelsel om te kunnen overleven in en ons aan te passen aan een veranderende omgeving.

De belangrijkste hormonen in je lichaam zijn:
Adrenaline, Noradrenaline, Aldosteron, Cortisol
DHEA,  Groeihormoon
Geslachtshormoon, LH, FSH, Oestrogeen, Progesteron, Testosteron
Ghreline, Leptine
Insuline
Serotonine, Melatonine, Dopamine, Acetylcholine, GABA, Oxytocine
Schildklierhormoon, TSH, T3, T4

En er zijn er nog veel meer….
Al deze hormonen zoeken met z’n allen een balans in je lichaam. Als er 1 of 2 uit balans raken, krijg je klachten en als je daar niets aan doet, dan raken er steeds meer hormonen uit balans.
Vaak heeft het uit balans raken te maken met een van de onderstaande redenen:

  • We zijn vaak haastig en gestrest.
  • We eten voeding dat steeds verder van de natuur staat.
  • Worden meer en meer blootgesteld aan chemische stoffen, luchtvervuiling en andere toxische stoffen.
  • We bewegen minder.
  • We zitten hele dagen in kunstmatig licht.

Tja… daar raakt het hormoonstelsel van in de war; het is ontregeld. En dan krijg je steeds meer klachten. Het kan hierbij gaan om aandoeningen of ziektebeelden zoals auto-immuun ontstekingen, infecties of zelfs carcinomen, maar er kunnen ook lichtere hormonale disbalansen zijn die niet medisch van aard zijn en vooral leefstijl gerelateerd zijn.
Als jij al een tijdlang vage klachten ervaart, of je schildklier is uit balans ( je groeit of valt juist af), of je hebt te weinig energie, dan kan dit traject interessant zijn voor jou.

Waar bestaat het traject “je hormonen in balans” uit?


Specifieke leefstijlhacks, aanpassing van voeding, beweging, bioritme herstel, stressrelease en de juiste supplementen
kunnen wonderen doen en jou verlossen van vervelende hormonale klachten als moodswings, prikkelbaar, menstruatieklachten, weinig energie, aankomen, je neerslachtig voelen, PMS, menopauzeklachten, haaruitval, het altijd koud hebben, vermoeidheid etc.

  • Je start met een intake en een EMB (energetisch morfologische bloedtest).
  • Na 2 a 3 weken krijg je de uitslag daarvan en gaan we samen kijken wat je kunt doen om je klachten te verbeteren en je hormonen beter in balans te krijgen. Je krijgt 2 basissupplementen mee om te starten, afgestemd op de uitslag van de test.
  • Als je 2 a 3 weken bezig bent met de aanpassingen die je hebt mee gekregen, dan kom je nog een keer en gaan we kijken wat er veranderd is en waar je nog aan zou kunnen werken.
  • Een maand na het laatste consult kom je weer en gaan we kijken of nu alles in balans is en hoe het met je klachten is. 
  • Na 2 maanden kom je nog een keer voor de laatste check.

Ik streef er naar om iedereen zich weer fantastisch te laten voelen.
Iedereen kan weer hormonaal in balans komen.  Ook jij!
En dat gun ik jou: dat jij het leven kunt leiden dat je wilt met de energie, het humeur en het lichaam waar je echt gelukkig van wordt!

Ben je er klaar voor om de controle over jouw hormonen weer in eigen hand te nemen?

 

 

Voor een prijsopgave klik je hier.