Change of life program

 Change of life program

water drinken

Afvallen zonder dieet

Het “Change of life program” werkt niet met diëten. Afvallen met een dieet doe je een tijdje en daarna ga je weer gewoon verder met je oude leventje. Dan kom je  meestal weer aan en zo creëer je het jojo-effect, dat zorgt  voor nog minder zelfvertrouwen dan je had voor de tijd dat je met lijnen begon. En zo is de cirkel rond. Je wordt steeds dikker en dat vind je helemaal niet leuk, want het maakt je onzeker. 

spiertestHet “Change of life program” doet iets anders: het verandert je leefwijze, waardoor je lekkerder in je vel zit en het zo gemakkelijker wordt om op het gewicht te komen dat jij graag wilt. Ik ga eerst testen, met behulp van een spiertest die uit de kinesiologie komt, of er voedingsmiddelen zijn waar je niet tegen kunt, en die je dus beter weg kunt laten uit je eetpatroon. Daarna kijken we samen hoe je je eetpatroon het beste kunt aanpassen.

Zelfbeeld en doorzettingsvermogen

goed zelfbeeld

Na het eerste voedingsadvies gaan we samen kijken wat de achterliggende oorzaken zijn. Wat houd jou tegen om je doel te bereiken? Het kan zijn dat je een eetverslaving hebt, of je kunt juist niet goed eten doordat er een “blok” op je maag ligt. Of misschien is je zelfbeeld niet in orde? Ik heb diverse hulpmiddelen beschikbaar waardoor je je beter gaat voelen en het wordt gemakkelijker om je doel te bereiken. 

Voeding

Tijdens hetgezonde voeding “Change of life program”  gaan we het regelmatig over voeding hebben. Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies. Daarnaast krijg je tips en trucs mee, zodat je weet wat je beter wel en beter niet kunt eten. Je kunt vanaf 1 januari 2018 ook gebruik maken van het bloedgroepdieet als je dat zou willen. Wat houdt dat in?

De boeken van Peter D`Adamo over het bloedgroepdieet zijn bestsellers.
In 1996 publiceerde hij zijn boek:
Eat Right 4 Your Type: The Blood Type Diet.
Daarna volgden nog meer boeken van zijn hand, in meer dan 50 talen vertaald.
De sleutel tot D`Adamo’s ontdekking lag in het feit dat verschil in bloedgroep ook verschil in gevoeligheid voor sommige ziektes met zich meebrengt. Zijn uitgangspunt is dat de bloedgroep een biologisch profiel heeft en de sterkte van het immuunsysteem en het spijsverteringskanaal bepaalt.  Na het opstarten van het dieet is de veel gehoorde opmerking:

“Ik had al last bij het eten van de producten die op de verboden lijst staan.”

Klachten zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, moeheid, toename van allergie, of het dicht gaan zitten van de neus treden op na het eten van verboden voedingsmiddelen. Binnen twee weken na het starten van het dieet is er een merkbare verhoging van de energie, gewichtsverlies en een vermindering van buikklachten, verbetering van chronische aandoeningen zoals astma, hoofdpijn en maagzuur.

 Ooracupunctuur

ooracupunctuurJe kunt bij het afvallen ondersteuning krijgen door middel van ooracupunctuur.
Ooracupunctuur kan gebruikt worden als je last hebt van overmatig veel eten.
De ooracupunctuur zorgt er voor dat je hongergevoel afneemt en dat het gemakkelijker wordt om snoep en andere lekkernijen te weerstaan. Daarnaast kan ooracupunctuur te helpen om je hormonen beter in balans te krijgen,

Voedingssupplementen

Als je wilt kun je gebruik maken van een aantal supergezonde “clean label” voedingssupplementen die je ondersteunen om af te  vallen.  Deze kun je bestellen in mijn webshop. Natuurlijk kun je mij altijd om advies vragen via telefoon of mail.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de BATC. Dat betekent dat veel zorgverzekeraars mijn consulten geheel of gedeeltelijk vergoeden. Vraag het bij twijfel even na bij je zorgverzekeraar.

Je kunt je hier aanmelden.